urval_foten_2021_092_8d77326e-c944-4acf-9eb9-89cc500f1499.jpg

Ortopediska inlägg

Kärt barn har många namn, så också ortopediska inlägg – gjutna inlägg, fotinlägg, skoinlägg, fotbäddar. Det finns dom som kallar inlägg ortopediska eller gjutna om dom är prefabricerade med enkelt valvstöd, kanske har mjuk och skön botten. Andra kallar inlägg för gjutna om dom värms upp och formas efter foten, ofta i belastat och därmed felaktigt läge.

Här kan du som har inlägg beställa ett par nya inlägg på befintliga bilder

Om det gått mer än 5 år sedan dina senaste bilder togs rekommenderar vi dig att boka en ny analys.

För oss är ortopediska inlägg mycket mer än så.

Vi tycker det är självklart att man gör skoinlägg från råmaterial till färdigt inlägg och bygger upp valvstöd och ramper efter varje enskilt behov, att man tar hänsyn till snedbelastade fötter och korrigerar felställningar, att man även tar hänsyn till det främre fotvalvet och bygger in pelott som läggs på rätt ställe och i rätt storlek mm. Olika problem har olika behov och olika lösningar, därför är det också viktigt att det finns material och olika densiteter (hårdhetsgrad) att jobba med.

Alla är olika, några växer fortfarande, andra har vuxit färdigt för länge sedan. Några har tillfälliga problem, andra är förslitna efter lång och trogen ”tjänst”. Några är tyngre än andra och ofta skiljer det i storlek på fötterna. Dom flesta är olika på höger och vänster fot, för att inte tala om benlängdsskillnader. Variationerna är många och därför är lösningarna också lika många. Då duger inte standardlösningar – inte för oss – vi är experter och gör inlägg för varje persons individuella behov, det går inte fort och du får inte inläggen med dig direkt, men det blir bra och du kan gå länge i dina egna inlägg!

Priser:

1-komponent
2-komponent
3-komponent
Sandaler

1.900:-
2.000:-
2.000:-
2.500:-

1-komponent finns i 3 olika hårdhetsgrader och fler-komponentsinlägg är mixade med olika hårdhetsgrader.

Priser ovan är endast för scannade inlägg dvs inlägg som görs från grunden för varje persons individuella behov och dessutom höger & vänster var för sig. Utöver detta finns många andra enklare och billigare alternativ som bygger på att man anpassar och justerar prefabricerade inlägg. Dessa används ofta som instegsinlägg för att vänja kroppen vid förändring och för yngre personer som ännu inte växt färdigt.