startsida-analys-4.jpg

FOTANALYS

Har du ont i fötter, knän, höfter eller rygg? Det kan bero på ditt sätt att stå och gå.

Vi finns här för att hjälpa dig. Här nedan kan du läsa mer om hur det går till när Du som kund bokar in dig på en fotanalys hos oss.

Foten-Analys-Lopning.jpg

Kartläggning av dina problem

Syftet med en fotanalys / rörelseanalys är att vi ska förstå varför dina problem uppstår och hur vi ska åtgärda dem samt att Du som kund skall förstå upphovet till fotproblemen och konsekvenser av förändrat beteende.


Vi gör en anamnes* där Du anger dina bekymmer. Vi tar reda på orsak och verkan, kontrollerar stående mekanik på spegelpodie och rörelsemekanik på gångband. Vi fastställer och förklarar samband samt förekomst av avvikande beteende i rörelsemönster.


* Anamnes = ”probleminventering”

foten-fotanalys-3.jpg

Förslag till åtgärd

Baserat på den information vi fått under analysen föreslår vi ett åtgärdsprogram. I detta ingår förslag och förklaring av korrigerande skor, förslag på korrigerande och avlastande fotbäddar. Analysen avslutas med beslut och ev. tillverkning av inlägg respektive bildtagning i 3D.


Du kan läsa mer om hur tillverkningen av våra inlägg går till i vår ortopedtekniska verkstad här.

Foten-Fotanalys-1.jpg

Vi fokuserar på och förändrar orsaken

Vår ambition är att veta så mycket som möjligt om Dina problem och hur de har uppstått. Om det gör ont någonstans, då beror det ju självklart på något. Hittar vi skälet så kan vi behandla orsaken. Det räcker inte med att behandla symtomen, vårt arbetssätt är att förändra orsakerna så att vi kan nå en hållbar lösning över tid.


Vill du veta mer om våra inlägg? Läs mer här.

Vilka är de vanligaste problemen vi ser vid fotanalys?

HALLUX VALGUS
HÄLSPORRE
TROCHANTERIT
MORTONS TOE SYNDROME
IDROTTSSKADOR

HAMMARTÅR
SMÄRTA I FRAMFOTEN
HÄLSENE- OCH BENHINNEPROBLEM
ARTROSSMÄRTOR I KNÄ OCH HÖFT
KNÄ-, HÖFT- OCH LÄNDRYGGSPROBLEM

Tidsbokning krävs

En analys tar som regel ca 1 timma. Vår ambition är att en omställning ska vara påbörjad redan när man som kund lämnar oss efter första besöket. Vi producerar själva dom mest avancerade inläggen och ledtiden är ca 2 veckor. Vid speciellt brådskande fall går det såklart att påskynda processen och ge förtur med snabbare leverans.

Vid en fotanalys så gör vi bland annat en funktionskontroll både i stående och under rörelse som mynnar ut i ett recept som ligger till grund för hur inläggen ska tillverkas.

Välkommen och prova oss du också!