startsida-analys-4.jpg

Vi är bra på två saker, dina fötter och våra skor

DET HÄR ÄR FOTEN

Det började med tillverkning av inlägg i liten skala men utvecklades med tiden till att bli en kombinerad verksamhet av ortopedisk analys med tillhörande tillverkning av inlägg och en skobutik med ett brett sortiment av kvalitetsskor. Idag har vi verkat över 20 år i branschen och behandlar årligen cirka 2 500 kunder med olika typer av ortopediska problem härledda från fötterna. Grunden har alltid varit rörelseläran och hur vi genom att ställa om foten och dess belastning till ett önskvärt läge kan råda bot på en hel rad ortopediska problem.

En familjeägd ortopedisk verksamhet

Christer Jönsson hade innan han startade Foten under hela sitt yrkesverksamma liv haft anatomi och rörelselära som en naturlig del i vardagen. Som gymnastikdirektör och ägare av både sportaffär och gym hade han sett en hel del idrottsrelaterade skadeproblem men också skapat sig en förståelse för skornas uppbyggnad och hur de spelar en viktig roll för kroppens långsiktiga rörelseförmåga. Under mitten av 1990-talet tyckte han sig se en ökad efterfrågan av lösningar på ortopediska problem härledda från fötterna och beslutade att i liten skala producera egna inlägg. Och på den vägen är det.

foten-ortopedteknisk-verkstad-3.jpg

Verksamhetens utveckling

Efterfrågan på Christers inlägg växte sig större och i början av år 1999 öppnade han upp portarna till sin egen skobutik och ortopedtekniska klinik. Verksamheten som han lät kalla Foten växte och sedan 2006 drivs företaget även av sonen Joacim Golander.


Förutom skobutiken och den ortopedtekniska kliniken i Tranås har verksamheten under åren utvecklats till att innefatta ytterligare totalt 3 butiker i städerna Linköping, Jönköping och Kalmar med samma utbud av både ortopedteknisk expertis och sortiment av skor.

Ortopedisk optimal funktion i fokus

Vi på Foten sätter ortopedisk optimal funktion i högsätet vid val av produkter och tillverkningsmetoder. Varje kund som undersöks skall veta och förstå skälen till problemen samt föreslagna åtgärder.

Vi har tidsbeställning för undersökning och erbjuder enkel löp- alternativt gånganalys till alla skokunder vid behov. Vid problem ska du som kund alltid erbjudas ett avlastningsinlägg vid första besöket/analysen. Du kan boka tid för fotanalys direkt på webben här.

Vi på Foten levererar inlägg efter Paromed-/contourmetoden. Målsättningen är att alltid leverera specialgjorda inlägg inom två veckor. Uppföljning inkluderande rådgivning, arbete med korrigeringar och efterjusteringar för att uppnå maximal effekt erbjuds alltid utan extra kostnad.

För dig som har bokat tid för analys genomför vi en grundlig genomgång. Du får bl.a genomgå en stå-, belastnings-, gång- och ev. löpanalys samt spegelanalys. Med dessa hjälpmedel, tillsammans med erfarenhet och unik kompetens kan vi bl.a se fotens belastningsbild och på vilket sätt fotens/kroppens rörelseschema avviker från ett normalt beteende.

Vår målsättning är att du som kund och som gör en fot- rörelseanalys ska veta hur du kan bli av med ditt fotrelaterade problem och hur du uppnår maximal komfort på vägen dit.

För dig som främst är i behov av skor är vår målsättning att du upplever hög service, kunskapsnivå och kvalitet och därtill hittar skor för de flesta behov & användningsområden.

Vi hjälper dig med dina ortopediska problem

I våra butiker hittar du rörelseanalytiker som är specialiserade på gåendets mekanik och anatomiska funktioner som styr detta, vars fokus är att utifrån Dina förutsättningar hitta den bästa lösningen för Dig som har problem med fötter, knän, rygg eller höfter. Oftast innefattar denna lösning individuella inlägg och ordentliga skor, vilka tillsammans med ett konsekvent beteende är faktorer som kan vara avgörande för Din framtida smärtfria vardag. Med dessa faktorer kan vi hjälpa dig att bli kvitt dina problem, det vågar vi säga efter 20-års erfarenhet i branschen. Vårt fokus är dina fötter och lösningen på dina problem. Välkommen till oss du också, så hjälper vi dig!

Vårt arbetssätt

läs mer om hela processen här